Vecka 49 2011…..

En lite speciell vecka är till ända…..

Måndag var ju en alldeles vanlig dag, klockan ringde 4.30 och mina 2 timmars sömn kändes verkligen som tillräckliga.

Spegelbilden som jag mötte i badrummet talade om det precis motsatta till det jag kände….det vill säga, jag hade behövt sova en 7-8 timmar till.

När jag kom hem vid 15-tiden så hämtade jag mina vinterdäck ur förrådet…… snömodden jag hade varit tvungen att vistas i på morgonen hade väl känts sådär i mina ner till 3 millimeter slitna sommardäck.

Det var ju även några på jobbet som hade fått den goda idén att jag kunde agera chaufför med min lilla Ford, när vi på tisdagen skulle förpassa oss upp till Lidköping för ett litet studiebesök.

Alltså skulle det bytas till vinterdäck!

En däckfirma här i byn hade en drive om däckbyte för 100:-, eftersom jag inte blir jättevåt i byxan av att ligga och kräla på knäna på min parkering i 30m/s orkanvindar och +/-0 på termostaten så tyckte jag det lät alldeles förträffligt.

Klockan 15.18 rullade så min nummerlapp från däckfirmans köautomat ut….”bara 51 före…yes”!

Redan vid halv 7 rycket så var det min tur, eftersom min lilla Ford är en så fantastisk smidig liten bil så tog det ju inte många minuter innan jag lämnade däckfirman på nya vinterdäck och en hundring fattigare.

Innan jag tog beslutet att svimma av totalt så städade jag även upp efter min store lille sons äventyr som kock.

Min store lille sons matlagningskunskaper blir allt bättre…..önskar bara att de på hemkunskapen också kunde lära ut att man kan faktiskt plocka i ordning efter sig…även diskning kunde få ingå i lektionerna….. tar de med tvättning på läroplanen så är det risk för kärlek mellan mig och hemkunskapsläraren…om det nu är en kvinnlig sådan…och om hon har sina egna tänder i behåll förstås.

Efter avsvimmat läge till fram emot 6 så begav jag mig riktning gamlestan igen.

Snömodd och att cirka 2 miljoner andra bilar tydligen hade samma längtan till gamlestan som mig, gjorde att det bara tog 1½ timme att komma fram.

Med hjälp av 2 burkar vaselin och ett bra skohorn tog nu 3 män 100+ plats med mig i den lilla Forden för avfärd Lidköping.

”Om 200 meter…..sväng höger”, rösten i baksätet var inte det minsta lik den ivrige Libanesens eller den oivrige Ugandiern som satt där.

Men den ivrige Libanesen hade hittat GPS funktionen på sin telefon och jag raderade min Lidköpingskarta jag hade i huvudet och följde nu hans direktioner.

När vi åkt i cirklar och hamnat på samma punkt några gånger och den ivrige Libanesen fortfarande tyckte att jag skulle ta vänster där jag tog vänster 2 minuter tidigare, hivade jag upp min samsung och lät Flodabonden på passagerarsätet spela GPS på den.

Någon minut senare var vi så på plats!

1½ timme fabriksvisning senare så fick vi lunch…..lunchen intogs under tystnad och våra senare analyser konstaterade att tystnaden mest troligt berodde på att Västergötlands mest tilltagna ”sillisar” stod för serveringen.

När vi dagen efter reflekterade över studiebesöket stod servitrisen återigen i fokus…..hmmm.

På vägen hem sedan åkte jag åt rätt håll……några av de andra åkte åt fel håll och lyckades skramla ihop 7000:- till rättsväsendets julkassa……Grattis!

Min store lille son messade och beställde wok till middag så det var bara att åka och handla när jag kom hem.

Räkor är ju en av huvudingridienserna i min sons favoritwok…..ett tips till allmänheten när det kommer till räkor…….. låt skalen ligga MAX 1 dag i soporna…….efter 3 dagar så har de flesta blommorna i grannskapet vissnat och grannarna har sagt upp bekantskapen.

Förutom ett väldigt analyserande av föregående dags studiebesök….eller rättare sagt lunchen under studiebesöket så utförde jag mitt förtroendemanna uppdrag några timmar efter ordinarie arbetstid.

När jag äntligen kom hem 13 timmar efter att jag lämnat hemmet så tyckte sonen att det var kebabrulledax.

När den 31:a av byns pizzerior förklarat att de inte hade hemkörning, hur mycket det nu än stod på deras hemsida så tröttnade jag och Forden fick agera pizzabud…..men sonen var nöjd och grisade ner lite extra.

Torsdagen var en helt vanlig dag förutom att vi de sista 4 timmarna skulle bli brandintelligentare…spännande!

När den 14:e av oss äntligen hade släckt dockan som vi övat våldtäkt på så var vi färdiga för dagen och åkte hem.

Sonen fick resterna av min pizza och visslade nöjt….sen la han kartongen i hop med sina tallrikar med fil/yoghurt/wok/oboy/kräm bredvid sig på golvet och återgick till sitt chattande.

Måste förövrigt nämna att jag såg att min store lille son hade en liten diskussionen om senaste ”fråga Olle” dokumentären med någon liten dam på nätet…….hans kommentar….”min sexundervisning är bättre”….hmmmmmmmmmmmmm.

Fredagen var det kryssdag!!

Vis av de senaste köerna och givetvis chansen att få ta en öl efteråt, gjorde att jag tyckte det var dax att åka tåg.

Trots storm så landade tåget på exakt tid på stationen!?

Tåget var knökat och jag tog ståplats.

I Kungsbacka var det en dam som drabbats rejält av stormen…hon hade tydligen fått i sig så mycket luft att hon nu när hon kommit in i lä behövde få ut det mesta.

Käften gick från det dörrarna öppnades och hon och hennes väninna klev på och ställde sig bredvid där jag  stod .

22 minuter senare anlöpte vi gbg och då hade jag fått veta det mesta om kvinnans innehållsrika liv…..Wikström på jobbet som inte tömde diskmaskinen och hennes lata man fick sig några rejäla skopor.

Precis när vi kliver av har hon gått igenom veckans TV och nu redogjorde hon om ”fråga Olle” dokumentären…….ämnet var så intressant att jag följde efter de 2 damerna en bit…trots att de gick åt fel håll, för att få höra det spännande slutet.

Kryssdagen avlöpte med intressanta diskussioner, virriga gubbar, mat och en del ”UH käftstängarkommentarer” från härlige D.

När dagen var över vid 16 så hade vi nu 2 timmar på oss innan julbordet……

Vi gjorde baren på hotellet där vi skulle äta lite rikare och sen smugglade vi med oss en öl till bastun….. jag blev grining på han som hette roomservice för att det var lite torrlagt i bastun men han hänvisade till utskänkningstillståndet……vi hänvisade till att ”kommer inte baren till oss, får vi komma till baren”.

I väntan på julbordet skänkte vi ännu mer pengar till baren…..under julbordet sen så fick vi små dricka kuponger av chefen och de tog slut alldeles för fort.

Det gjorde kvällen för mig med eftersom jag bokat tåg klockan 20.42……bara lite surt att lämna när festen är som bäst, men ska man upp 4.30 får man nog dra sig hemåt.

Tågresan var lugn och precis när vi kommer till Varberg så meddelar en röst i högtalarna att stormen gjort det ”strömlöst” nedanför Varberg….men ersättningsbussar skulle utgå från Varberg…..har ni följt den här bloggen så kan ni det här med ersättningsbussar.

Men jag tog cykeln och cyklade hem och svimmade en stund.

Att jobba 12 timmar en lördag kan ju vara lite småtungt…kanske extra tungt om man har varit på julbord och haft barkontroll kvällen innan…..men jag överlevde.

Jag var hemma vid 19 och visste att klubbfesten rasade för fullt och att jag skulle möta upp dom nere på stan vid 20.

Eftersom det blåste och jag inte ville komma i obalans så tyckte jag att den gingroggen jag fått ner i vänsterbenet behövde få sällskap av en i det högra med.

Vet inte av vilken diagnos jag drabbats av men……jag öppnade käkpartiet klockan 20 och sen glappade det oavbrutet tills jag stängde det vid 2 för en vinglig cykelfärd hemåt.

Jag och O slarvade bort de andra och hamnade på en bar…….eftersom jag lovat mig själv att sluta dricka vid 21 så tog jag en förhandling med mig själv och beställde in en öl, trots att klockan passerat 23 och min intelligens nuddade vid neanderthal.

Av kvällen på baren kan jag säga att……”mitt ex anser att jag är en psykopat” och ”jag har väldigt liten penis” INTE funkar som raggningsrepliker!

När käken och ögonen ramlade ihop var klockan 2.30.

Förstår inte om jag är ung på nytt eller vad som är fel på mig men……söndagens 12 arbetstimmar funkade alldeles utmärkt.

Men igår kväll när jag kom hem klockan 23….var jag väldigt nöjd att vecka 49 2011 var till ända…….

JoE

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu