Nu är det jul igen……

Helgen som var blev en liten julhelg.

För att slippa problemet med barnens vara eller inte vara under julen så firade jag med dom denna helgen, då de var hos mig.

Ställer därmed in resterande jul i en ivrig protest genom att sitta förslappad så djupt nersjunken i den bruna, slitna som jag bara kan när alla andra firar jul nästa helg.

Men bland all köttbullerullning, skinkgriljering, räkskalning, klappinslagning och ”hjälp pappa” så hann jag ju med att ta en kik på Tvn.

Det var förstås mina två favoritprogram som stod i centrum denna helgen med och jag tänkte nu summera dom lite grann.

På spåret på fredagen var ju riktigt bra! Såg ut som om Haagarna skulle få stryk där i början när de startade upp med att missa med en 10 mil och hystade in en nollpoängare.

Kan trösta dom med att jag var ganska vilse själv om det nu hjälper, detta trots att min mor bara bor ett stenkast från Sigtuna.

Ralf ”gillar dricken” Edström och Maria ”dataspelsnörden” Tjärnlund ryckte ju åt sig en snabb ledning.

Men de sega Haagarna segade sig ikapp och vann i slutet ganska klart.

Vettefan om inte Haagarna står som slutvinnare efter finalvinst mot Strömstedts till slut…mitt tips iallafall.

Luuken ordvitsade fyndigt som vanligt och Lindström verkade ha sugit aningens för djupt på starka pipan men var som alltid väldigt bra.

Jävligt sugen på att gå och se Lindströms och Schyfferts krogshow…och nu är det inte bara för att få sig en jävel jag syftar på.

Meja som varit tyst och levt på ”all bout the money” de senaste 10 åren stod för skönsången, undrar om hon tänker fortsätta befinna sig i one-hit-wonder världen resten av livet?

Saknar förresten Apelgren och Johan Wester jävligt mycket, kan de inte permanentplacera dom i något eget lok så vi får njuta lite mer av deras fyndigheter?

På lördagen var det så dags för säsongsfinal av Så mycket bättre.

Gillar verkligen det programmet och längtar redan till nästa säsong.

Älskar verkligen alla åsikter om vem/vilka alla vill se nästa säsong.

Var inne på AB och röjde och tyckarna där var ju inte på samma våglängd som mig kan jag ju säga.

Men nu i säsongens sista avsnitt skulle det duettas så mycket det bara gick, där artisterna fick välja en egen låt och en egen duettpartner hmmmm

Riktigt så gick det nog inte till…för det ska ju vara rättvist!!!

Så fungerar det i Jante Sverige och därför skulle ju alla få duetta en gång….tveksamt om de hade valt sina partners som de gjorde annars?? Ungefär som en svingersklubb där alla får göka lika mycket…eller att alla får lika mycket ragg ute på krogen, Kåte Torsten 72 får till det med blyga Eva 23 hmmmm.

Förutom duetterna så spetsade Wiehe tårtan så hela nykterhets Sverige blev impotenta….för det var ju en nykterist med i församlingen!!

Fan vad han ska ha blivit i gasen av den 4:an rom som Wiehe ”dränkte”  1 kilos tårtan med…… kunde nykteristen gå själv, spydde han i rabbaten??

De målades tavlor av varann och det var så puttenuttigt…Dahlgren skrattade flera gånger…vad i helvete!

Så till duetterna….

E-typen fick ju dejt med Ledin och rockade sig igenom en av sina sämre låtar.

Men Ledin är lite inställsam så han hade nog gått med på vad som helst….lite spanking på nattkröken? Visst, kul, svarar Ledin…do me a rimjob please!

Men de såg ju ut att trivas ihop och de får man hoppas de gjorde också.

Timbuktu drog ju till med en av sina vassaste, ”resten av ditt liv”……har för övrigt dedikerat den till mitt senaste ex med en välsignelse!

Han fick med sig PH och hon satte ju lite krydda på den…hon har ju också ett antal ex som jag gissar att hon gärna förmedlade den till….så vem fan hade inte sjungit den med inlevelse?

Dahlgren drog med sig Wiehe för ”ung och stolt”….hade ju kunnat bli hur bra som helst om nu inte 65-årige Wiehe fått stora skälvan av att stå bredvid den långa, blekta, griniga blondinen.

Nu vågade han ju knappt ta ton och även om låten är bra så blev den rätt blek.

Ledin flirtade med Timbuktu och fick med honom upp till ”En del av mitt hjärta”….. Förmodligen en av de mest perfekta startfraserna som finns i en låt, använde den själv härom helgen när jag måttligt nykter skickade ett sms till en gammal kulstötar vän.

I AB var det någon som var alldeles till sig för att den blev så bra när Timbuktu klev in med sin egna påhittade text till sitt egna, stulna beat…..njae….håller inte med….den lille, mörke har ju sina fördelar men han ska ge fan i att ge sig på klassiker…ända gången han lyckats är ju när han stal urguden Thåströms ”alla vill till himlen”…..men den hade ju inte ens Michael Bolton kunnat sabba.

Laleh lallade med Dahlgren…bägge är ju så bra att de hade kunnat göra en hit av ”gubben Noa”…..spelar ingen roll vad det var för låt….bägge två är bättre än alla låtar som finns ändå.

Kvällens bästa var när PH drog med sig den nackskottsviftande E-typen och körde sin ”självhyllning”, ”Lena anthem”.

Jävlar vad det svängde…..hade ju gärna velat se hennes krogshow med, hon är ju klart underskattad den lilla pinglan från Vetlanda.

Hade ju förstått att de skulle para ihop Wiehe och Laleh för en duett i slutet……men vafan…..välj en annan låt!!!

Gospelslallandeplingplonget ”det här är ditt land” är ju ingen av Wiehes starkaste…hade hoppats på Keops eftersom de tydligen bara fick välja egna låtar som ingen sjungit tidigare under programserien…..men Wiehe kanske inte vågar sig på den…Thåström har ju ägt sönder den i många år nu.

Men när jag såg Thåströms comeback premiär -99 så var det ju faktiskt Wiehe som inledde konserten med Keops…..satan vilken klassiker!

Ok….nästa säsong!

Har kommit fram till att mixen är viktig…någon rocker, någon åt vishållet, eventuellt en rapper och kanske en popnörd eller dansbandare hmmmmm

Så……………………. Thåström…orubblig som alltid!!!

Lemarc…mycket ångest och trasig människa…vismannen.

Sven-Erik Magnusson…någon på AB hade tänkt till och jag måste säga att han inte var helt fel ute…jävlar massa klassiker och SE är nog rätt glad i drickat med.

Uggla…när ångesten blir för tung får de väl lossa på munkaveln på den lille käftglapparen och låta honom tugga upp stämningen iallafall i knähöjd.

Tycker Marie Fredriksson…många bra låtar och ett innehållsrikt liv…har hon pökat med Gessle?

Den lite blyga okända…….Anna Ternhem…nästa års överraskning!?

Sen den etablerade gammelgaggiga kärringen då…….. Agneta Fältskog…wow!

Kom gärna med egna förslag…..så får vi se hur många rätt vi kan få ihop när det blir dax.

JoE

2 Responses to “Nu är det jul igen……”

  1. Jojjo Says:

    Äntligen är Carola borta från listan :-D
    O uggla e fortfarande kvar :-D Så länge du har uggla o thåström med så blir jag nöjd :-)

  2. joecat Says:

    Det känns som om det snart är dags att få veta vilka som blir årets deltagare

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu