Promenaden som gud glömde……

Tänkte egentligen prata om något helt annat men…….

Öppnade dörren och gick ut på en liten promenad i den 9 grader varma annandags skymningen.

Är väldigt tacksam att vi inte fått någon repris på fjolårets pest till vinter….än är kanske bäst att tillägga.

En av anledningarna att jag flyttade söderut för 25 år sen hade ju mycket med att jag och vintern inte var bästa vänner direkt.

Skulle ta en promenad de cirka 3 kilometrarna upp till Willys och shoppa på mig lite nödvändigheter hade jag tänkt, lämna instängdheten i min 3:a och andas lite underbar havsluft som jag brukar gilla.

Samtidigt är det ju ett fantastiskt tillfälle att ägna sig åt lite reflektion också, fundera över den bok jag håller på med och även de blogginlägg jag tänkte skriva den närmsta tiden.

Nu ville ju promenaden att jag skulle vända uppmärksamheten åt ett annat håll, härligt att man ständigt blir överraskad här i livet!

Jag och Willys har ju en kanske lite dålig kompabilitet skulle man nog kunna säga.

Varenda gång jag trillar in där blir jag alltid nödig.

Är ju väldigt nöjd med affären för övrigt, men just det här med nödigheten får mig att fundera om jag kanske skulle byta butik ett tag.

När jag lämnade butiken så började det kännas aningen obekvämt med att jag inte tagit min lilla Ford istället för att gå, menmen…det är bara att bita ihop och skynda på stegen tänkte jag.

När jag kommit till utfarten svängde en Polispiket in med riktining Willys.

Brydde mig ju inte nämnvärt om det utan drog upp min hoodhuva och pilade iväg över vägen.

När jag kommit in på PS skolans område så kom piketen smygande jämte mig, ansiktena inne i bilen var riktade mot mig och den körde väldigt långsamt förbi mig.

Började fundera på om de ville granska mannen i hoodhuvan lite närmare, samtidigt kom jag ihåg mitt senaste besök i en piketbuss.

Det var midsommar -88.

Jag och ett 80-tal andra Kalixbor (var uppe där på somrarna de första åren som gbg:are) hade valt att fira midsommar på en camping utanför Luleå.

Det var segel-VM och det var tydligen där man skulle vara.

Segel-VM var ju inte vårt största intresse direkt, vi var mer noga med att dricka sprit och ha trevligt, vi var även inställda på att vi skulle förflytta oss de 3,5 milen till Boden på midsommardagen för party där.

Nu tyckte ju tydligen polisväsendet att de var ett ypperligt tillfälle att lufta sina polisaspiranter just då….just där.

Detta innebar att det var säkerligen uppemot 50 små aspiranter som sprang runt där på campingen och samlade poäng till sin kommande examen.

Det var en yngre dam som hade beslutat sig för att vila upp sig en stund efter ett förmodat lite för stort alkoholintag, tyvärr hade hon inte riktigt haft energin att orka ta sig in i sitt tält utan tagit det lilla sömnbrejket precis utanför.

Detta tyckte ju en liten aspirant tydligen var alldeles förfärligt, han började anstränga sig för att lyfta iväg den lilla tjejen mot sin piketbuss en bit bort, för vidare transport till stadens fyllecellsställe.

Tyvärr så råkade ju jag passera förbi just då.

Tyckte att kanske det var lite jobbigt för aspiranten att kånka på den lilla tjejen ända bort till bussen, varför inte bära in henne i tältet och låta henne sova en stund?

Tyckte även att det vore ju tråkigt att tjejens föräldrar skulle behöva informeras om att deras lilla flicka hade druckit, försökte förklara att livet för henne skulle bli mycket enklare om hon slapp vakna upp i fyllecellen.

Den lilla aspiranten tyckte att jag skulle ägna mig åt något helt annat någon helt annanstans.

Nu är jag inte direkt fysiskt aktiv när jag har fest, brukar mer låta käften sköta jobbet åt mig.

Försökte alltså förklara för den lilla aspiranten att han kanske skulle fundera angående sina åsikter en liten stund istället för att släpa in den lilla tjejen in i sin piket och tog därmed tag i tjejens andra arm och drog henne åt andra hållet.

Den lilla tjejen vaknade till och aspiranten hade upptäckt en ny figur som kunde hjälpa honom att skramla ihop en del poäng i sin jakt på en karriär som polis.

Han försökte först prata med mig om att jag kanske skulle låta en läkare ta en kik på mitt huvud innan han placerade sin lilla batong som han nu fått upp där.

Jag gjorde det väldigt klart för honom att han skulle se betydligt trevligare ut och definitivt vara av den tystare typen om han hade sin lilla batong nerkörd ganska långt i sin hals.

Av någon anledning så gjorde detta den lilla aspiranten så upprörd att han ville krama mig en stund.

Är ju tyvärr inte lagd åt det hållet att jag kramas med främmande män så jag förflyttade den lilla aspiranten med ett litet famntag till ett mer liggande, lite sprattlande läge framför mig på marken.

Slaget bakifrån kom ganska överraskande!

Nu låg jag i ett för mig nytt läge….hängande i luften med en polisaspirant i varje kroppsdel som lyfte mig och i en förbluffande fart slängde in mig i piketen och drog igen dörren bakom mig med en smäll.

Forslades med en aspirant på vardera sida om mig in till en fyllecellsavdelning för att ”sova ruset av mig”.

Nu var jag ju inte så värst rusig av mig…mest förbannad faktiskt.

Jag var så förbannad att de små aspiranterna beslutade sig för att tvinga i mig några piller….efter en stund orkade jag inte vara så förbannad längre…mest trött faktiskt.

Släpptes klockan 5 på morgonen……hade bara en promenad på drygt en mil till campingen där mina vänner väntade.

L gick ju ungefär samtidigt och skapade en nästan klassisk kommentar där på campingen….. ”Vi ska åka till Boden….så fort han som ska köra kommit ut från fyllecellen”.

Min promenad hemåt (är tillbaka i Varberg idag igen) började nu bli riktigt jobbig…det tryckte på rätt rejält.

Piketen kretsade runt mig flera gånger och jag förstod att mannen i hoodluvan som plötsligt ökat stegen rätt markant nu började se synnerligen misstänkt ut.

Försökte ju gå den absolut närmsta vägen hem så jag svängde in på varenda smågata och zickzackade mig med riktning hemåt.

Spände mina välformade skinkhalvor så mycket det bara gick, förstod att jag måste ha sett fantastiskt sensuell och välformad ut där jag gick, men att se sensuell och välformad ut sket jag fullständigt i för stunden.

Lyckades finta bort piketen eller så fick de väl något intressantare att spana på…vad vet jag?

Men i min nödighet så funderade jag över ett annat tillfälle när det verkligen varit kris….Turkiet -92.

Jag och min dåvarande var 2 veckor i Marmaris och hade en fantastisk semester.

Vi hade fått idén att vi skulle ta båten över till Rhodos över dagen, en tripp på bara 2½ timme.

Till båten tidigt en morgon så skulle vi åka en så kallad Dolmus…det vill säga en sorts frigående minibuss som åkte omkring och samlade upp folk som behövde ha skjuts någonstans för en billig penning.

Kände ju redan medans vi väntade på Dolmen (vårt smeknamn på Dolmus) att jag nog behövde uppsöka herrarnas ganska snart.

I en 9-sitsig minibuss kunde de listiga små turkarna trycka in uppemot 25 personer.

I den vi hamnade i var det säkert 20 stycken nu och jag fick sätta mig på ena hjulhuset.

Turkiska ganska gropiga vägar och en mage som verkligen var av modell turistmage är inte någon bra kombination.

Svetten rann av mig och jag behövde verkligen få ut allt det där som brötade runt där nere i tarmsystemet.

När vi äntligen kom fram till färjeterminalen fanns ingen WC i sikte….fick snällt ställa mig i kön för att komma ombord på båten och få tillgång till dess faciliteter.

Min flickvän såg på mig och led med mig i kön som sakta gick framåt, jag var helt genomsvett och ansiktet var likblekt, mina ögon stod ut ur sina hålor och jag kved så tyst jag kunde.

Det var tullinspektion!! Turkarna och grekerna var ju inte bästisar sen den gången på 70-talet när turkarna tyckte att ön Cypern var turkisk trots att den var grekisk….det bodde fler turkar än greker där…så tänkte dom och startade ett litet krig.

Vet inte om ni sett den filmen ”Midnight Express”?

Den handlar om en kille som är i Turkiet och får den goda idén att trycka upp något kilo knark i sitt tarmsystem för att forsla hem det.

När han sen nervös och förmodligen ganska nödig passerar tullen var han likblek, genomsvett och hans ögon höll på att ramla ut från sina hålor.

Detta gjorde att tullen plockade in honom och gav honom livstid i turkiskt fängelse.

Vem stod nu där framför en turkisk tullinspektör….genomsvett, likblek och med ögon som var på väg ur sin hålor om inte lilla jag.

Efter en evighetslång granskning fick jag komma ombord på båten…den lilla WC´n var paradiset!!! Ett problem dock…när det sen började gå vågor och båten krängde lite så slog WC dörren upp…den gick inte att ha stängd ordentligt…..lukten därifrån var inte kastanjelik kan jag säga…så det var inte bara utsikten som lockade när jag stod högt upp i en mast och nöjt zippade på en pilsner.

Jag hann hem!!!! Ville bara säga det så ni inte sitter och är oroliga för mig.

Ska berätta det som jag tänkte berätta senare…hoppas det här funkade bra ändå.

JoE

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu