Så ska det ses……

Förlåt mig min tystnad………

Träffade tyvärr en Januarivägg monumentale och känner mig därför lika underhållande som en rotfyllning utan bedövning.

Tänkte ju egentligen skriva en blogg om försäkring/ar/kassan…men jag suger på den karamellen ett tag och ägnar mig åt självömkan och ytlighet på bästa möjliga sätt istället.

När man träffat väggen…trots knappt styrfart på livsvägen man lallar fram efter…..så intar man gärna ett trivsamt läge i den bruna, slitna och försöker imitera en rotfrukt efter bästa möjliga förmåga.

Givetvis orkar man sträcka sig efter fjärrkontrollen för att få en sorts verklighetsflykt i den kvadratiska världen kallad Tv.

Har man också blivit lite lyckligt begagnad med en del filmer som hittat in på sin dator kan man till och med komma på sig själv med att le någon gång emellanåt….blir nästan lite irriterad när jag kommer på mig själv med att le genom att idiotförklara mig själv så bra jag någonsin kan.

Tänkte alltså prata lite film.

Drive…. Bara att hitta Ryan Gossling i huvudrollen gjorde ju detta till en måstefilm.

Han spelar en antihjälte som mest sitter bakom sin ratt och ser oförskämt cool ut….han agerar med en pondus som hade fått Jan Guillou att få en skvätt utlösning i lilla kalsongen av avundsjuka.

Filmen i sig är lite långsam men agerandet och de snygga miljöerna gör den ändå till en tittvärd film.

Min näststörste lille son har en fetisch för skräckfilmer, ”är den läskig”, är hans stående fråga när jag frågar om han vill titta på en film med mig.

Originalet ”The Thing” kom ju tidigt 80-tal med en stenhård Curt Russel jagandes monster i den vinande, kalla snön.

Nu har de gjort en nyinspelning och den följer originalet ganska bra….tyvärr har ju inte effektmakerierna blivit mycket annorlunda på de 30 år som gått.

Sen har jag väldigt svårt att få ihop norska och skräck i samma mening…… När ett monster är ”hurtigt” eller ”kjempe” så känns parodin ganska nära.

Inte ens briljante Ulrich Thomsen kunde göra filmen det minsta spännande…originalet är klasser bättre…se den istället!

En kväll förra veckan så hade ju en kanal fått den goda idén att sända ”Sideways”.

Såg den för ett gäng år sen och minns att jag gillade den mycket.

Hur man nu kan göra en film om vin och filosofiskt prat om livet spännande och bra övergår mitt förstånd…men ”Sideways” är grym.

Man kan se den som en ”Hangover” utan hangover….eller de hade ju hangover emellanåt….men tyvärr för dem själva så mindes de ju det mesta.

Paul Giamatti är klockren som den ångestfyllde vinkännaren och har ni inte sett den så ”låna” hem den på vilket sätt ni nu vill och kolla in den snarast….en klar fullpoängare.

”The Guard” hade hittat till mitt usb, jag intog gråstensposition och kollade in den.

Brendan Gleason spelar en ganska skön landsortspolis på den irländska myllan och glider runt utan att bry sig om nåt.

På grund av knarkaffärer i området får han sällskap av Don Cheadle´s FBI agent….uppgjort för kollisioner alltså.

Skön rulle….Gleason är grymt underhållande och FBI agentens krockar med den Irländska landsbygden är väldigt kul……”Vill du prata Engelska…..åk till England då” är en underbar kommentar när agenten går runt och knackar dörr och Irländarna förnekar det Engelska språket så mycket det bara går.

Klart sevärd!

Sparade en av de mest emotsedda…iallafall av mig, rullarna till sist.

”Thinker tailor soldier spy”….Junior Alfredssons första riktiga film utanför Sverige.

Rosorna i svensk press har varit enorma……det snackas Oscars och en jävla massa annat i det jag har läst.

Skådespelarlistan får ju vem som helst att bli lite blöt i kallingarna och man dreglar lätt.

Oldman, Firth, Hurt, Strong med flera…..satan vilka gubbar!

Hojten som heter Hojten eller något liknande i efternamn också hade fotat….det jag sett av Hojten tidigare har ju varit förjävla snyggt….kunde det bli fel??

Nädå…grymt smart, snygg, stilistisk film….ska man klaga på något är det väl att tempot kanske är lite långsamt….men vafan…har man blitt lika gammal som mig uppskattar man att det går lite långsamt……klart sevärd rulle!

Tänkte såhär i slutet lägga mig i debatten om Jerringpriset som diskuteras flitigt både på Facebook och på sportsidorna i våra tidningar.

Favoriten Anrell har orsakat storm i hästsverige haha…underbart!

Inte för att jag bryr mig nämnvärt om vem som blir tilldelad pris och så…..men ibland kan man reta upp sig lite.

För det första! Hur i helvete kan man ha den röstningsmetoden när Sveriges ”finaste” pris ska delas ut?

Man kan ringa hur många gånger som helst…..kanske något att satsa på inför nästa regeringsval?

Svenska folket ska alltså utse den de tycker har utfört den största idrottsprestationen under det senaste året….borde det inte bli mest rättvist om man bara får rösta en gång??

I det här fallet blir det ju de med mest engagemang som hjälper fram sin favorit till priset……tänk dig hur många röster alla engagerade kommunister och Sverigedemokrater skulle lämna vid nästa riksdagsval om de fick chansen.

Alltså…den med de mest dedikerade (lättpåverkade) fansen kommer att vinna….oavsett hur bra hans prestation nu än är…..tappar inte priset sitt värde då?

En kille som har slitit i VÄRLDENS bästa hockeyliga i 9 månader….vunnit den totala poängligan…blivit framröstad av spelarna (alltså VÄRLDENS bästa hockeyspelare) till ligans bästa spelare…..han får stryk av en som suttit på en häst och hoppat över några pinnar emellanåt, kanske aningens snabbare än någon annan…..men hallå!!

Skulle väl gissa att 99% av de ”hästtokiga” i landet är tjejer….knappast myndiga tjejer…men de har iallafall en mobiltelefon….stackars pappa som ska betala räkningen sen hmmmm.

Varför tjejer är ”Hästtokiga” ska ju ha att göra med att det killar lite extra gött i gottepåsen när de sitter där uppepå och skaver.

Var Ralf-Göran och de 7 andra ”män” som håller på med ”sporten” gör av klockspelet när de sitter där upp vet jag inte…….kanske har de susp….precis som hockeyspelarna.

Men hästnamn som ”Orgazmatron”, ”Pinnbult Up”, ”Buttplugg” och liknande förstår man ju var de kommer ifrån.

Nu hade ju Rolf-Berit tydligen hoppat över de små pinnarna på ett fantastiskt fint sätt att alla små ”nyutlösta” tjejer i landet skulle belöna honom.

En kille som tjänar sitt uppehälle på andra sidan jorden…i VÄRLDENS bästa hockeyliga…och blivit utsedd till ligans bästa back för 7:e gången…förmodligen en av VÄRLDENS bästa backar genom alla tider….han var inte ens nominerad…..Jerringprise är verkligen ett pris som blir rättmätigt utdelat…not!

Den gänglige divan från Rosengård….säga vad man vill om honom men….han är dominant….kanske ligans bästa….och nu snackar vi om en av VÄRLDENS bästa fotbollsligor.

Fotboll utövas väl av sisådär ½ MILJARD människor världen över……..klart att Ralf-Runes framförande av ”Give me fontains” eller whatthefuck var mycket mer värt att prisas än det.

Nästa år kanske vi ska haussa upp någon som går till final i VM i plockepinn för plattfotade eller liknande…..näääää lägg ner skiten eller se till att man bara får rösta en gång.

Tack för mig!

JoE

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu