(Sk)ägglossning……

Människan…denna fantastiska produkt av bekvämlighetsinrättning.

Välfärd har blivit vår ursäkt för att bara bli latare och latare……

Det är därför lite småroligt att sätta sig ner och fundera lite på hur vi undviker att göra olika saker.

Det kan röra sig om exempelvis politiker….som undviker att tala sanning och att hålla sina löften.

Deltagarna i Big Brother som undviker att inse att det faktiskt finns sisådär 6 miljarder andra människor än de själva på den här planeten.

Eller mitt favoritex…..favoritex att undvika alltså….som undviker att tänka en rationell tanke eller undviker så mycket det bara går att betala sina skulder till mig.

Själv så undviker jag en jäkla massa saker…..har blivit duktig på att ducka och bra på att sätta på mig de stora skygglapparna när det gäller mig egen bekvämlighet.

Kunde nog skriva en handbok om att ljuga för sig själv och att skjuta upp saker på framtiden.

Men till slut så landar man på rutan måste….hatar ordet måste…….lärt mig att det bara finns 2 måsten här i livet….försöker leva efter det och använder ordet måste…eller kanska ska säga för att hålla mig till bloggens innehåll…..UNDVIKER att säga ordet måste så gott jag bara kan.

Det som är mitt favoritundvikningsämne är att raka mig!

Hatar så in i bänken att ta de där 10 minuterna av mitt så otroligt innehållsrika liv för att ställa mig och bli av med den där osorterade växtligheten i ansiktet.

När jag var en fjunig 16-åring med knappt synlig moppemusche så ville jag inget hellre än att få till en schysst skäggväxt…..det var precis som om det var det slutgiltiga steget för att bli man på riktigt.

Min far lurade i mig…..vet fortfarande inte om det var lögn eller om det ligger någon sanning i det……att rakade man sig så skulle det påskynda skäggväxten.

Därför hände det sig att den fjunige……i sin önskan efter att bli man…..16-årige Joacim befann sig i badrummet och rakade sig….trots brist på saker att raka.

Det finns ingen som lurat mig så mycket i mitt liv som min far…….satan vad jag saknar honom!

Om nu detta påskyndade det hela vet jag ju inte….har ju fortfarande trots att jag numer är 46 ganska glest mellan de alltmer grånande stråna på haka och hals.

Men i vilket fall som helst så ångrar jag idag att jag ansträngde mig själv för att (bli man?) få till den där skäggväxten….för är det något som jag verkligen tycker är bland det tråkigaste som finns så är det just att raka sig.

Skottar nog ren en glaciär eller 2 på Grönland hellre än tar apparaten och bearbetar mig själv med.

Eftersom jag vill göra detta så sällan som möjligt så har jag lärt mig….eller har pappa lurat mig där med…….att om man bara trimmar…alltså inte slätrakar…så växer det långsammare.

Detta har iallafall inneburit att jag aldrig slätrakar mig.

Men när det gått en sådär 10 dagar cirka…..då börjar de där små stråna svänga tillbaka.

Eftersom de är grova som en biafra som hittat ett generöst smörgåsbord och lika vassa som en tweet av en uppretad Gardell så skär det in i min lilla hals en aning…..det som först kliar börjar efter någon dags extra undvikande att svida så in i helvete.

Har man tagit på sig stora förträngningsmössan så kan man stå ut ett par dagar till…….men när man börjar fundera på om inte fransmännens ultimata rakningsmetod….giljotinen….skulle vara en idé för en undvikande medelålders man….då får man ta tjuren vid hornen och slösa bort ytterligare 10 minuter av sitt liv…….nu var det dags igen!

Vill gärna höra lite om ert eget undvikande…….vad får er att blunda, förtränga, skjuta upp…….

JoE

Tags: , , , , , , , , , ,

10 Responses to “(Sk)ägglossning……”

  1. Emma Lindquist Says:

    Jag undviker att tanka bilen så länge det går. Det är det tråkigaste jag vet.
    Och trots att jag har fått bensinstopp, så kör jag alltid på ångorna fram till macken.
    Har även knyckt reservdunksbensinen vi har i garaget och hällt i ett par liter i tanken för att slippa tanka just då….. :-)
    Det HAR faktiskt hänt att någon har lånat bilen och tankat den åt mig. Det är stunder av lycka….

  2. joecat Says:

    Klockrent Emma!
    Låter som ett otroligt kvinnligt undvikandeperspektiv.
    Extra poäng för att du hittat en lösning på problemet…..låna ut bilen så ofta du kan med kommentaren ”det finns lite bensin så du behöver fylla på litegrann…..eller ganska mycket förresten”.

  3. Maria Says:

    Betala räkningar… Väntar alltid till absolut sista sekunden. Det spelar ingen roll att jag har mer än råd. Jag lixom lider av betalaräkningsångest.
    Så här runt den 12:e i månaden mår jag bra – det är lång tid kvar…

  4. joecat Says:

    Det låter verkligen som att du behöver en man M!
    Mannen är ju rent instinktivt hushållets riddare….män är också av naturen rätt korkade och går att utnyttja på många andra sätt.

  5. Gun Says:

    Hallå där! Hur menar du nu Jocke?! Riddare?
    Hade inte jag fixat räkningarna så hade kronofogden kommit springande. Fort! Mycket var han bra på men inte det..
    Mina undvikanden?… Nog är det en del som skjuts upp läänge, tex tvätta och vaxa bilen, fönsterputsning… Men sååå skönt det är när det är gjort!

  6. joecat Says:

    Aha en så kallad fattig riddare….det finns den modellen med!
    Men det med att vaxa bilen och tvätta fönster….det är ju direkt ingen som avlider om du nu skulle skjuta på det en 3-4 år eller så.
    Ta min rakning som exempel…..rakar jag mig inte så förs jag genast högst upp i hierarkin på FBI´s lista över mest dödliga människorna som finns……..en levande handgranat kan man säga

  7. Maria Says:

    Jag har nog alltid varit den som skött räkningsbetalandet… så det hjälper inte med en man.

    Att män är rätt så korkade det vet jag, ett löfte om en framtida avsugning kan få dom flesta män att gå ut med soppåsen frivilligt hahaha

  8. Maria Says:

    På tal om det så ska jag vaxa bilen imorgon. Tänker mig att jag är karate kid i medelålders version wax om wax off…

  9. joecat Says:

    Låter som om du gav roséflaskan en avsugning…..men den kanske också gjorde lite nytta för dig.

  10. joecat Says:

    Duktig flicka! Hoppas inget komemr ”i vägen” så du skjuter lite på karate träningen då.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu