Ordets makt……inte Ranelid alltså

Jag har alltid varit en jäkel på att prata!

Efter LCHF och GI-metoden kanske det är dags att presentera Joacim metoden….det vill säga, låt käkpartiet gå hela tiden så att det inte finns utrymme eller tid för att stoppa in mat.

Oneliners….är en jävel på oneliners….tyvärr rymmer de oftast skopvis med ironi och sarkasm.

Problemet med mitt evighetstuggande är väl att alla ord ramlar ut så snabbt att de inte hunnit bearbetats av hjärnkontoret.

Hade jag även fått mig ett par jävlar….så käkhastigheten sprängde ljudvallen…..då var det garanterat totalt ogenomtänkt prat som strilade ut….som att se en blind köra motorcykel i 300 längs en krokig landsväg ungefär.

När jag skriver däremot……det är precis som om jag får den där extra tiondelen för att det iallafall ska låta något sånär genomtänkt.

Är rätt snabb på att skriva också……pekfingervalsen a´la X2000 kunde man kanske säga.

Men text kan man iallafall gå tillbaka i och korrekturläsa…..rätta det som är fel och vända formuleringar så att även de som inte besökt min hjärna kan förstå.

Märkte ganska tidigt att jag kunde få folk att reagera genom att jag skrev…..inte kanske så noga med om vad jag skrev utan mer hur.

Fick då ta en match med mig själv…..gav jag en förljugen bild av mig själv när jag skrev?

Ville jag sitta bakom en dataskärm och framstå som guds gåva till kvinnan….för så mycket kunde jag hjärntvätta personen om jag ville.

Var jag inne i ett riktigt flow så fanns det ingen hejd på oneliners och kommentarer som fått värsta dejtingAllan att gå och skämmas bakom närmsta björk……..hade han även vetat att jag bara mjukade upp så skulle han nog tagit med sig en avtryckarvänlig dubbelbössa för invärtes demontering.

Nu är ärlighet viktig för mig…vill inte framstå som något som jag inte är.

Är försiktig när jag känner att kommentarerna kommer bubblande i hjärnhalvan som vägrar bli vuxen…….kanske åldern gjort mig visare?

Balansgången mellan att vara rolig utan att ramla in i kiss och bajs träsket är besvärlig…..vill ju vara rolig utan att verka omogen….ett litet helvete kan jag tala om.

Vissa reagerar på svordomarna….hur ska jag förklara dem? Använder dem för att förstärka uttrycken men även för att jag vet att de ger mer tryck i texten….och ni gillar dem…..som fan vill ni säga!

Makt ska man vara försiktig med….den kan stiga en åt huvudet fortare än man kan säga dyslexikontrollbehov….det vill säga behovet av att kommentera när folk skriver fel….en sjukdom jag lider av men som pågår i min ständigtbättreJoacim process.

Ordets makt kanske är den starkaste av alla makter…..kan påverka och förljuga…..i min process att förbättra mig själv så jobbar jag med den…….vill vara den som jag skriver att jag är……märker att det jag skriver styr mig till att bli en bättre människa…..bli människan bakom texten.

JoE

Tags: , , , , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu