Dejta dej…….

Kanske ska berätta att jag blivit en hejare på det här med nätdejting.
Med det menar jag inte själva dejtandet……det ligger på den fundersamma nivån för det mesta.
Jag menar själva analyserandet av de andra personerna som är inne på nätet och söker efter sin själsfrände där.
Att hålla igång sitt analyserande sinne har blivit en riktigt rolig hobby här i min ensamhet.
Vad kan då vara bättre än att gå in och läsa på de kärlekskrankas profiler lite.

När jag berättar om det här med nätdejting för personer som inte är speciellt insatta i det möts man ju vanligtvis av skeptism.
”Det är ju som att köpa grisen i säcken”, ”alla kan ju se bra ut på en bild” är ganska vanliga kommentarer som jag brukar få.
Det vanligaste alternativet att jämföra med är ju krogen….”där ser man ju iallafall vad man får” brukar de med nätdejting ovana uttala sig om det hela.
Eftersom jag gillar att gå emot strömmen så försöker jag knäppa dom på näsan angående deras åsikt.
Innan man går på krogen så brukar man ju ladda en del….man blir ju fan så mycket vackrare och intressantare med några stadiga innanför bröstvärnet.
Tyvärr har ju samtliga andra som sökt sig ut på krogen gjort detsamma…..hur många tror ni är naturliga och sig själva då?
Spelet börjar alltså….de rutinerade raggarna hänger i baren…det gäller att synas och höras mest.
Kan trots mina 46 år i nacken fortfarande säga att jag aldrig träffat någon som sökt sig till de tystlåtna, blyga figurerna som gömmer sig i hörnet.
Damerna i församlingen har ju mellan vinzipparna på hemmaplan spenderat några timmar framför spegeln.
Det vi män lägger i pengar på sprit slår nog kvinnorna med hästlängder när det gäller kostnaden på smink och lukta gott.
Förutom att vårt omdöme redan sjunkit till knäskålenivå på grund av den ökande spritkonsumtionen så har lokalen beslutat spara in på elförbrukningen….iallafall på belysningen…..allt krut läggs på musiken……man ska skrika åt varann….precis som på vilket apberg som helst.
Alltså….packad……råsminkade madammer……knapp belysning…….man hör ett ord av 10 som skriks…….ja jävlar vad naturligt det blir då.
Hamnar sen klockan strax innan stängningsdax och man inte fått napp så sjunker nivån ytterligare…..ribban ramlar ner under fotknölarna och den råspacklade 50-taggaren som några timmar tidigare hade besiktat dina vibrerande skinkhalvor trots dina ivriga protester börjar nu nå miss universum status.
Håller alltså inte helt med de som anser att man köper grisen i säcken när man nätdejtar…är man bara lyhörd så kan man nog sålla bort de som har en taskig självbild och gör missvisande reklam för sig själv.

När jag först började så hade jag en rätt så normal presentation tycker jag……det vill säga jag var totalt ointressant.
När jag börjat fatta vad det hela handlade om så ändrade jag den till en svulstig kräkkavalkad över hur hela nätdejtingprocessen fungerade…..20 hatbrev senare tänkte jag att jag får nog ändra taktik.
Jag gjorde en sarkastisk självironi över mig själv….tvärtemot alla brandmän, astronauter, poliser, presidenter jag hade som konkurrenter.
Lyckades iallafall skrämma bort de som inte förstår ironi!
Nu går jag ju inte in och läser männens presentationer…har ju inte gått och blivit homosexuell än……men av de kvinnor jag pratat med så förstod jag ju vilka supermän det var jag hade att deala med.
Det som är det mest fascinerande med profilerna är ju bristen på egen fantasi och i de flesta fall total avsaknad av självinsikt.
Alla…..och då menar jag verkligen alla, gillar att vara ute i naturen mycket….när jag någon riktigt tråkig dag har fastnat inne på sidan i timtal så kommer funderingarna……och ibland även kommentarerna…undrar hur många som blockat mig?
Alltså…alla de här naturmänniskorna sitter inne på sidan hela tiden!!!! Men naturen då frågar jag mig själv…….har du kopplat upp dig vid en talljävel?
De som är i mitt åldersspann har ju gärna ett par ungar med….de är heltidsarbetande,,,,när de inte är ute i den där naturen som de nu kallar sin tillvaroplats för……då gymmar de som fan!!!
Minst en 5-6 dagar i veckan blir det…..2 timmar om dagen!
Undrar om de har gym på de där 4-5 resmålen som de besöker varje år….för de gillar ju att resa.
Tål deras magar allt de kaffe de häller i sig?….för det fikas ju tydligen i parti och minut med deras 1000-tals vänner…..de är ju sociala skriver de…..och vänner och familj betyder allt.
Är det promenaderna mellan familjehemmet och alla fik som de kallar för powerwalking??……för de powerwalkar ju så det sprutar om det.
När hinns de 3 Zumbapassen med??? För självklart så ska det dansas mellan varven.
Spinningen? Blir den i samband med alla de reflektionsstunderna de har……där de bygger upp sin fantastiskt empatiska sida.
Bergsklättringen…fallskärmshoppningen…forsränningen…..skidåkningen….för att bejaka sin adrenalinstinna sida behövs det ju några farliga moment.
Min undran är ju……förutom de 5-6 timmarna de bevisligen spenderar hoppandes mellan några dejtingsiter och facebook….när trycker de in allt de andra?
De kanske verkligen följer det motto som de flesta har….fånga dagjäveln alltså.
Men när liggs det sked?
När delar de ut kramizarna?
När tassar de in?

Självbilden då? Förutom allt det aktiva i deras liv….deras empatiska värdegrund….deras förflyttnigar mellan bergstoppar, beacher och talljävlar.
De är givetvis supersnygga…..ALLA vänner säger ju att de är fantastiska!!!
Deras aktiva liv gör ju att de är slimmade och vackra.
Oftast blir de uppfattade som 10 år yngre än det står i den stundande dödsattesten.
När man försiktigt undrar hur detta praktexemplar kan gå runt där ute i skogen och inte hundratals beundrare smyger efter för att fånga hennes medmänskliga hjärta…..då börjar de förklara att deras ensamhet är självvald!
För de är ju selektiva med…bara det bästa är gott nog!
Eftersom majoriteten av det motsatta könet är dreglande neanderthalare med psykopatisk läggning så har de ju blivit skrämda av banan…..men ändå sitter de där.
Genom åren har jag ju träffat några…… men jag har undvikit praktexemplaren så gott jag kunnat……vill ju inte känna mig totalt underlägsen redan från början hmmm.
Men i början….när jag inte hade fått den rutinen som jag nu besitter….då jag inte hade mina rutiner innan en eventuell dejt…….då träffade jag ett praktexemplar.
Hon tog sig tid mellan stepup passet och 5:e fikan för dagen…..bara för min skull.
Vi hade valt ett diskret ställe…….vi ville ju inte att så många skulle uppvakta henne….hon fick ju många förfrågningar om giftermål varje dag.

Skulle hennes telefon ringa hela tiden?
Skulle hon ta med barnen som hon gav all sin tid?
Vad skulle kompisarna säga om hon svek dom vid fika 6?
Skulle hon ta med mamma?
Skulle mina ben svika mig på grund av hennes skönhet?
Skulle jag få en syl i vädret?
Ja frågorna var många.
När jag gick därifrån en timme senare var jag förbryllad……hur många lager kläder hade hon på sig……hennes superslimmade kropp hade ju en hel del valkar.
Hade sminkväskan blivit stulen….solariet gått sönder……för hennes släta, solbrända hy var ju gropig och blek.
Hade hon en halsinfektion???? Det var ju bara jag som pratade…trots att hon var väldigt pratsjuk och såååå social.
Hon måste iallafall ha stängt av telefonen….för den ringde inte en endaste gång.
Såg henne på sidan strax efter att vi skiljts åt……..hon kanske sökt sig till sin talltopp och satt och pratade med sin like….brandmannen Sven32cm…….undrar om de lever lyckliga i resten av sina dagar?

JoE

Ps. Behöver jag berätta att vi aldrig sågs eller pratade med varandra igen?
Den här gången var det verkligen självvalt…..av mig!

2 Responses to “Dejta dej…….”

  1. maria Says:

    Jag testade nätdejting EN gång. Alla män som svarade såg ut som Hans Scheike. Insåg att det inte var min grej.

  2. joecat Says:

    Måste kolla mig i spegeln om det finns något Scheikedrag över mig haha
    Man måste öppna många askar innan man hittar diamanten!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu