Det hände…..

Det har fötts småbebisar på några 1000 tidningssidor och för att vi inte skulle missa det så pratade de om det på radio några 100 timmar också för säkerhets skull.
Här och där har de klämt in lite melodifestivaler med ett liknande skohorn som de måste ha pressat ner Sarah Dawn i sina klänningar med.
Landsfader Fredrik har varit sur och trumpen och inte sagt 75 så att någon hört det.
Mina kiddos har haft app-SM efter att smartphone numero 3 ramlat in i vår lilla familj.
Solen har gått i moln….marknaden har agerat på ännu ett underligt sätt så att det ser oroligt ut med arbetstider och lönesänkningar den närmaste tiden.

Men om vi skulle ta och börja med bebishysterin.
Att kronprinsessan äntligen fick ut sin lilla knodd var ju för väl…..kvällstidningarna hade nog börjat få slut på fantasin när de gällde att hitta på olika scenarior om vilket BB som skulle användas…för att inte tala om vilken modell på unge det skulle bli.
Landets 2000 Saida stand ins hade ju sprättat torskbukar, checkat brunspår i grannarnas kallingar, hoppat häck eller använt flera andra alternativ för att lyckas klura ut om det skulle bli snopp eller inte.
Skvallerpressen hade redan tryckt upp tidningar där hela familjelyckan hade beskrivits och även berättat färg och vikt på moderkakan….allt för att bli först med nyheten.
Det som fascinerade mig mest när det hela var över var överraskande nog INTE att den lilla skulle få heta Estelle…..utan att aftonbladet lyckades publicera en helsida med att den nyblivna farmodern faktiskt hade vinkat åt pressen när hon kom till BB…..satan vilken bedrift….vilket styrkebesked av skrället…kanske hade hon legat på höghöjdsläger senaste månaden.
Vårt kära land bildade nu två läger…..ni vet statiska monarkikärringar och apanagegnällande snorungar.
Eftersom jag är en åsiktsidiot har jag självklart en åsikt om detta med…..listen up!
Tycker det är gulligt med kungahus!!!!
Försökt förklara för de som knorrat om knugens porrklubbsbesök och bladvändande i parti och minut med att hur fasiken hade de själva betett sig om de varit kung??
För min egen del hade livet varit ett party och min gps hade fått hårdjobba fram porrklubbar tills den brann upp.
Har man blivit uppfostrad sen vaggstadiet att sitta med ett kvastskaft upptryckt från ringmuskeln till övre nackkotan och bara vara ordentlig så har man förtjänat sig ett livat fortsatt liv….givetvis ska man ha några millar på köpet med.
Nä Svensson…var stolt över ert kungahus!

Melodifestivalen snurrar vidare….i min ungdom hade vi besök varje år i min lilla hemstad av Björkmans tivoli…..vettefan om det inte är hans son som åker runt från stad till stad med sitt eget privata tivoli nu….Christers tivoli?
”Artisteliten” berättar i spaltmeter efter spaltmeter om hur rediga de är.
De har ju faktiskt lyckats plagiera en något sånär känd låt och satt sin egen personliga touch på den….förra året hade ju han Saaaaaade lånat psykets finaste tvångströja och mamma hade stickat en vante åt honom……sååååå originellt!
Nu var det ju tydligen en ”superstjärna” som hade fått en kostym med sladd i……kunde de inte kopplat in 3-fas så att det hade blivit en lite mer roande grisfest med helgrillat svin?
Faktum är att en knippe blodfyllda hemoröjder lockar mer än den där cirkusen.
På Facebook var det ju de vanliga tongångarna om att lägga ner skiten och vilken värdelös dynga det var.
3½ miljon svennar var säkerligen av samma åsikt….men nästa helg sitter de nog där igen och förbannar sitt öde……alternativ finns……umgås intimt med en dubbelbössa bakom ett träd exempelvis.

Reinfeldt har tystnat…..inte ett endast nummer har ramlat ur hans lilla pruttmun.
Kanske äntligen folk har genomskådat honom och hans ganska enahanda retorik…ni vet den om ungdomar…..jobb….skatteavdrag….lädertanga i alperna med mera.
Hans olika skrämselåtgärder för att få oss att ta vilket lågavlönat jobb som helst har fått sätta sig i skamvrån en stund.
Tänker mycket på när det är dags för mina egna små att söka sig ut i arbetslivet…..förhoppningsvis så har de vett att sparka undan min käpp så att jag faller huvudstupa och slår ihjäl mig lite grann….så de kan få min plats menar jag.
Att göra punka på rullatorn funkar inte…..ska köpa mig en bil som jag kan köra med ett sugrör så det så.

Apps war var det i det Engströmska palatset i helgen.
Den finurlige har ju fått en smartphone nu…..tog bara 5 veckor att få hit den ända bortifrån Borås.
Han slog nog världsrekord i downloads på market skulle jag tro….vips så hade han hela nallen full med en massa blixtrande, smällande appar.
Nu ville ju inte den större modellen vara sämre utan tog snabbt rygg på honom.
Minsteman avkrävde sin arvslott och tog därmed över äganderätten på hans stackars sate till fars mobil…i alla fall för en kort testperiod.
Jag hade alltså Darth Vader som gjorde upp med Dirty Harry och i tredje änden hade någon startat ett eget Jihad med en arsenal av Kalashnikovs.
Vem som vann i slutänden vet jag inte….men lilla damens Barbies genomgick ett antal större massakrers….turligt nog är de monteringsbara och återkom strax…… nu beväpnade med nya handväskor och matchande skor….tror även att lillan fick in en bra pannträff på någon halvmeter högre storebror med sin vilt svingande PET flaska emellanåt.

Svarta tider i den Engströmska ekonomin stundar.
Företaget har återigen satsat långsiktigt och knipt till ringmuskeln med omedelbar verkan.
Vi fick uppleva världens kortaste högkonjuktur……nu går allt åt helvete igen….det säger prognosmakarna…och de har ju aldrig haft fel förr.
Hade behövt ett år till för att hinna med att sanera ekonomin faktiskt.
Försöker redan rusta mig för den kommande krisen…..kanske tur att man kan se längre än näsan räcker ibland….kanske skulle låna den näsan till några högre chefer?
Menmen…jag ligger ju inte helt passiv och bara väntar på att det ska ramla över mig.
Försöker vara en egoist och se till mitt eget bästa.
Vi får se vad det slutar…….men är det någon som vill ha hjälp av en hyfsat rabiat 46-åring mot en smärre ersättning…så hör av er.

JoE

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu