Att vidga sina vyer lite…….

Nu kom det ju sig att 5 ganska ungdomliga herrar…kanske just för att det var så unga tyckte det var en bra idé att besöka lite varmare breddgrader någon gång i augusti -85.

På det annars så glada 80-talet var det ju en del problem med att söka sig neråt medelhavet till om man nu råkade bo i exempelvis Kalix.

Planet från Arlanda skulle ju avgå redan strax efter klockan 6 på morgonen. Detta innebar att vi var tvungna att transportera oss ner till Stockholm redan dagen innan.

Vi hade samlats hemma hos D i väntan på den taxilimousine som skulle köra oss de drygt 8 milen till Kallax i Luleå.

Eftersom han som skulle framföra taxin var av den törstiga sorten hade vi tagit beslutet att om vi skulle ta oss en färdknäpp så fick den bli liten.

Hursomhelst så kom vi oss hela vägen till Kallax även om vi förstod att taxichauffören inte var torrlagd där han nu satt vid ratten.

Flyget från Luleå ankom Arlanda ungefär klockan 19. Nu hade vi ju bara att vänta ut kvällen och natten innan vi skulle lyfta mot Mallorca strax efter 6 morgonen därpå.

Nu var det ju inga nödbedda gossar det handlade om, för trots vår ringa ålder var vi ganska erfarna på hur vi skulle underhålla oss själva….sen kanske de flaskor sprit vi packat med oss kunde hjälpa till en aning om nu fantasin inte riktigt ville infinna sig

Detta innebar ju att vi nu förskansade oss på några stolar på Arlandas ganska öde utrikesterminal. Och började av den anledningen att tiden skulle gå aningen fortare dricka en del sprit.

Nu kanske bör berättas att eftersom vi var rätt erfarna trots vår ringa ålder, att vi ALDRIG tog med oss för lite dricka på vägen.

Detta innebar ju att det blev en rätt blöt natt och de 5 tidigare så glada gossarna som till slut infann sig på sina platser på flyget ner till Mallorca den där tidiga morgonen nu var ganska avdankade. De hade ju fabulerat en hel del hur gott det skulle bli att ta sig några stadiga där på planet och komma rejält förfestade ner till partyön.

Men istället satt vi där och ingen drack en droppe. Tanken på alkohol var för oss alla totalt fjärran.

Men när planet landat och vi tog de första staplande stegen ut i Mallorcas pressande solsken hände något…..vi tittade på varann och alla var ense om att vi nu var väldigt angelägna att ta reda på var närmsta bar kunde tänkas ha gömt sig.

Nu var man ju tvungen att ta sig igenom passkontroller och hämta ut bagage innan man blev förpassad in i en fålla där en så kallad reseledare räknade in oss.

Sen var det vallning till bussen som sen rullade iväg riktning Magaluf.

Nu var det ju så att vi hade fått den ljusa idén…för att vi var så unga kanske. Att vi skulle tillbringa de 2 närmsta veckorna på Hotell 33.

Hotell 33 var ju det absolut hetaste stället av dem alla och siffran 33 kom sig från att det var den högsta åldern som någon fick ha som vill stanna på hotellet.

Efter den förmodligen så långt i deras rätt unga liv törstigaste timmen någonsin så kom vi slutligen fram till hotellet.

Efter incheckning och snabb inhivning av vårt bagage på våra rum skulle nu omgivningarna utforskas.

Det som var intressant med omgivningarna var ju om de kunde tänkas innehålla sprit eller inte.

Är man 19 år och enligt svensk lag inte tillräckligt gammal för att få köpa sprit i sitt hemland, blir ju ögonen ganska stora och pulsen ganska hög när man efter att ha gått de 50 strävsamma stegen från hotellet till dess närmsta intilliggande butik, nu står inför en hyllrad på sisådär 10 meter som bara innehåller spritflaskor i alla dess färger.

Detta gör ju att man kanske råkar handla på sig lite mer än man faktiskt behöver, men är man törstig så är man.

Vi var ju 5 stycken. Nu köpte vi på oss 3 flaskor 1,25 liter bacardi, 1 flaska innehållande 1 liter 50% smirnoff och slutligen 1 flaska 1 liter 40% smirnoff. Till det köpte vi ju lite blanddryck….det är ju oföskämt att dricka rent så här första dagen i ett nytt land tyckte vi.

Stegen tillbaks till hotellet var ju nu mycket lättare trots att vi bar på betydligt mer packning än på vägen dit. För nu skulle det gås upp till rummet och blandas grogg mmmm.

Nu kom det ju sig att D och T hade fått sitt rum på andra våningen, medans Jag själv fick ett rum tillsammans med L och P på sjunde våningen. För att inte riskera vätskebrist så beslutade vi oss för att det var nog säkrast att vi stannade till i deras rum….iallafall för ett kort depåstopp.

När vi några timmar senare tyckte att vi kanske skulle se oss omkring, det vill säga ”var fan är baren”, Så gick vi iväg.

Nu var vi ju av det erfarna slaget och erfarnast av oss alla var T. Så han gjorde som man alltid gjorde i norrbotten när man var tvungen att förflytta sig med risk att vara torrlagd i mer än 10 minuter….han blandade ihop en rejäl dos sprit med lite cola i en 1½ liters flaska för att ta med sig som färdkost.

Nu upptäckte vi att det med att vara erfaren i norrbotten inte riktigt är som att vara erfaren i Magaluf. Detta resulterade i att när vi nu skulle ta oss in på en bar så försökte T smuggla med sig sin medhavda flaska. Detta tyckte ju inte vakterna om så mycket och T tyckte ännu mindre om tanken på att behöva lämpa bort den mängd sprit som vi inte lyckats stjälpa i oss på vår väg till baren.

Detta resulterade i att vi fick vänta en stund med att gå in för att nu hälla i oss resten av innehpllet i T´s medhavda flaska.

Vi upptäckte ju sen när vi väl kommit in på baren och fått beställa att det kanske var lite korkat att ta med sig sprit in på barer, eftersom spriten på barerna i princip var gratis….men nu fick vi redan erfarna bli lite mer erfarna alltså.

Men nu var det fest….vet inte hur många barer vi uppsökte den kvällen men det var väl så många som möjligt.

När jag och D som av någon anledning blivit sist kvar ute av vårt glada gäng, vid 10-tiden på morgonen dagen därpå kommer upp till deras rum så möts vi av en ny liten erfarenhet. Vattnet som täcker hela deras rums golv innehåller en massa grönsaker! Det visar sig att T kanske inte skulle ha tagit den där sista nästan gratis groggen på någon av de barer vi nu besökt där under natten. För han hade kastat upp lite av det som nu råkade befinna sig inuti hans lilla mage i tvättfatet på rummets toalett. För att få det hela tillbaks till normal standard (handfatet alltså) så hade han dunkat på kranen med vatten på fullt. Sen hade han tydligen tyckt att den kunde ju stå där och spola rent medans han gick och tog igen sig en liten stund på sin säng. Nu hade ju lite delar av morot, tomat och annat grönsaksskit fått för sig att fastna i avloppet. Så medans T nu tog igen sig en liten stund längre än vad han i sitt måttligt nyktra tillsånd faktiskt tänkt, så rann nu vattnet ut över hela rummets golv…som tur var fanns det avrinningshål ute på balkongen så att vattnet hade någonstans att ta vägen, annars kanske T fått träna lite frisim där i sin slummer.

När vi efter någon timmes sömn summerade kvällen som vi i de flesta fall inte hade att minne av så upptäckte vi att vi faktiskt hade lyckats lämna cirka 2 deciliter sprit av vårt lilla inköp vi gjort dagen innan. Eftersom T nu vaknat till och gått torr i minst 6 timmar så åtgärdade han problemet ganska omgående.

Men nu var vi på väg till den närliggande butiken igen….det fanns ju flera hyllmetrar kvar som vi missat. Men det är en helt annan historia….

JoE

2 Responses to “Att vidga sina vyer lite…….”

  1. Jojjo Says:

    Alltid lika roligt o läsa din blogg =)
    Förgyller tråkiga dagar…

  2. joecat Says:

    Skönt att höra!
    Hoppas jag fortfarande håller måttet…..nu när jag lärt mig kommentera med haha

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu